Förbundet i möte med Statskontoret

Statskontoret har i uppdrag från regeringen att följa upp och utvärdera den nya spellagen som trädde i kraft den 1 januari 2019.

Svenska Pokerförbundet har tidigare varit i kontakt med Spelinspektionen ett flertal gånger. Nu har förbundet även haft möte med Thomas Ringbom från Statskontoret som är projektledare och ny som ansvarig utredare för utvärderingen.

En av delrapporterna som diskuterades.

Deras hittills båda delrapporter diskuterades. Förbundet påpekade dessutom ett flertal punkter gällande pokern, där man även fick medhåll på en del som bör förtydligas. Ett givande möte där man antecknade mycket av förbundets synpunkter.

Kjell Johansson var mycket nöjd efter mötet med Statskontoret.

Kjell Johansson, ordförande i Svenska Pokerförbundet, kommenterar mötet:

– Ett mycket givande möte där det kändes som vi fick medhåll om mycket av våra synpunkter på den nya lagen. Jag har goda förhoppningar om att vi får se tydligare och bättre villkor för pokern inom en snar framtid. Samtidigt tycker jag det var viktigt att även den nya utredaren fick samma information som vi tidigare framfört.

Han fortsätter:

– Jag hoppas vårt politiska arbete sänder en signal till alla landets pokerspelare så de förstår vikten av att stötta förbundet genom att vara medlem.

Förbundet försöker även att komma med i den nya utredningen ”Spelmarknadsutredningen” som regeringen tillsatt.

Är du inte medlem i Svenska Pokerförbundet så blir du det här.