Intervju med förbundets Robert Svedin

Det är dags att presentera ännu en styrelsemedlem lite närmare. Han berättar hur han kom i kontakt med pokern, hans intressen sidan av och varför han valt att engagera sig i förbundet.

Hej Robert!

Du gör ditt andra år i styrelsen. Du är en känd pokerprofil i Dalarna samt för de som brukar besöka live-SM. Men för alla andra, vem är du?

– Jag är en rätt vanlig kille som alltid har gillat att spela någon form av spel. Bor och är uppvuxen i Borlänge. Gillar att resa så ofta jag kan med min sambo och då blir det solresor eller pokerresor så klart.

Hur kom du i kontakt med pokern?

– Kom i kontakt med pokern genom några vänner för ca 20 år sedan. Då började vi spela på Ladbrokes som var den bästa sajten då.

Spelar du mycket själv?

– Spelade på heltid under flera år men har idag ett helt vanligt jobb som jag trivs väldigt bra med. Men spelar fortfarande väldigt mycket både live och online.

Du har några fina placeringar på meritlistan. Inte minst en andraplats i PLO:n på Live-SM 2017. Nu är vi tillbaka här i Tallinn. Vilka event ser du mest fram emot att spela detta år?

– Kommer spela Main Event och sen båda Omaha-turneringarna om det blir många nog till highrollern.

Du har även finalbordat Pokerfinnkampen och European Masters of Poker. Vilken av dina framgångar rankar du högst i din karriär?

– Svårt att ranka sina vinster men 3:e platsen i Estoril var speciell då det var min första lite större livecash.

Hur kommer det sig att du valde att engagera dig i Svenska Pokerförbundet? Är det någon fråga du brinner extra mycket för?

– Anledningen att jag gick med i förbundet är att kunna göra skillnad och då speciellt att klubbar ska få drivas i Sverige lagligt. För den nya spellagen som kommit är inte bra för klubbarna tyvärr.

Vad är din roll i förbundet?

– Min roll i förbundet är att ha kontakt med klubbar i Sverige och så är jag den som sköter diskussionen med Pokerevent angående SM.

Vad tycker du om den svenska pokerscenen?

– Jag tycker den blir bättre och bättre hela tiden. Bara att deltagarantalet ökar varje år nu under SM visar att allt går åt rätt håll.

Vad har du för intressen vid sidan av pokern?

– På fritiden gillar jag att spendera tid med min sambo och hund samt som sagt att resa.

Vi återgår till pokern. Många förstår inte vikten med att vara medlem i förbundet. Vad vill du säga till dessa?

– Att bli medlem i förbundet är inte bara att spela SM. Det visar också att vi är så många som brinner för samma intresse och desto fler medlemmar vi är desto starkare blir förbundet. Så även om ni som läser detta inte åker till SM, bli medlem i förbundet så vi kan bli större och starkare och få bättre pokervillkor ihop!