Intervju med förbundets Tommy Bergman

Det har blivit dags att presentera ännu en styrelsemedlem lite närmare. Han berättar hur han kom i kontakt med pokern, hans intressen sidan av och varför han valt att engagera sig i förbundet. Han är även en av få svenska pokerspelare som vunnit över ingen mindre än J-O Waldner i pingis. Han har dessutom SM-guld på meritlistan. För att ta reda i vad, så läs vidare.

Hej Tommy!

Även om året går mot sitt slut, så är du ny i styrelsen för året. Du är en känd pokerprofil i Stockholm och för de som brukar besöka live-SM. Men för alla andra, vem är du?

– Jag är 60 år. Har varit pingistränare i många år men kör mest privatträningar numera.

Då detta är en pokertidning så är det svårt att undvika denna fråga. Hur kom du i kontakt med pokern?

– Jag har spelat kort hela livet. Men kom i kontakt med pokern på nätet strax innan pokerboomen.

Om man vill möta dig. I vilka pokergrenar är det största chans?

– Jag spelar sviten, lite texasturneringar och lite cash game.

Tommy Bergman under årets live-SM.

Du blev 6:a i Sviten på live-SM tidigare i år. Har du några andra framgångar du vill avslöja?

– Jag har vunnit några svitenturneringar men har inte några SM-titlar i poker än, bara i pingis, svarar han stolt.

Hur kommer det sig att du valde att engagera dig i Svenska Pokerförbundet?

– Jag fick förfrågan av valberedningen och det lät kul.

Är det någon fråga du brinner extra mycket för?

– Jag vill öka intresset för pokern. Få bättre villkor för klubbarna. I dagsläget är reglerna väldigt luddiga, vilket inte är bra.

Vad har du för intressen vid sidan av pokern?

– Golf och pingis.

Du nämnde att du har SM-guld på meritlistan i pingis, berätta lite om det?

– Jag vann, i par med Mikael ”Äpplet” Appelgren, över J-O Waldner i finalen i veteran-SM i dubbel.

Han fortsätter:

– Jag och ”Äpplet” har två SM-guld ihop. Jag har även vunnit veteran-DM i singel i Stockholm och kommit till kvartsfinal på veteran-SM, även det i singel.

Bergman mellan pingislegenderna “Äpplet” och Waldner.

Vi återgår till pokern. Många förstår inte vikten med att vara medlem i förbundet. Vad vill du säga till dessa?

– Alla som spelar poker borde vara medlemmar. Vi måste ena oss så vi får ett starkt förbund som kan trycka på så vi får till bättre villkor för svensk poker.