Norska mästerskapen spelades i Dublin

Precis som svenska mästerskapen, så spelas även norska mästerskapen (NM) traditionsvis utomlands. Detta på grund av de sanslösa spellagarna som funnits, och finns, i våra länder. I Norge har man lyckats få till ett bra NM utanför Oslo, men håller fast vid traditionen att även spela ett på Irland. Närmare bestämt på konferenshotellet City West utanför Dublin.

Nu har våra vänner i grannlandet korat ett gäng norska mästare. Precis som på live-SM förra året inleddes NM med deltagarrekord. I det inledande eventet €400 Texas Hold’em Fixed Limit kom 186 spelare till start. En ökning från förra årets rekord på 155 spelare. Efter två dagars spel kunde Martin Riseng koras som första norska mästaren på NM i Dublin 2019. Förutom titeln vann han även 15 550 euro.

Martin Riseng norsk mästare i Texas Hold’em Fixed Limit 2019. Foto:
Tomas Stacha.

Även i €800 8-Game Mixed Limit blev det deltagarrekord. Fjorårets rekord på 115 deltagare slogs och det nya skrevs till 120 deltagare. Här var det Tobias Leknes som blev norsk mästare. Hans tredje NM-titel där han sedan tidigare har en i just 8-Game samt en i Fixed Limit.

Precis som förra årets SM slogs deltagarrekorden på löpande band. Även i €800 PLO-eventet blev det nytt rekord. Det tidigare från 2017 på 323 fick skrivas upp till 327 deltagare. Här kunde till sist den norske pokerveteranen, Sondre Sagstuen, koras till norsk mästare. Sagstuen har spelat NM sedan 2003 och berättar att titeln betyder mer än pengarna. Men prissumman på 52 000 euro satt nog rätt fint ändå.

Precis som i de tidigare eventen så slog man även till med ett fint rekord i €400 Ladies Event. 137 kvinnor kom till start. Norsk mästare och Norges bästa pokerdam 2019 blev Magrete Løvbrekke. För vinsten fick hon 12 045 euro.

Magrete Løvbrekke är norges bästa pokerdam 2019. Foto: Tomas Stacha.

Även €400 Senior Eventet slog rekord. Fjorårets rekord på 121 spelare fick inte stå länge. Det nya skrevs till hela 168 spelare. Här blev Ansgar Østebøvik norsk mästare. Man spelade även NM i Heads-Up med 800 euro i inköp. Här kom 110 spelare till start. Efter flera dagars spel så kunde till slut Christian Lund Risøe titulera sig som norsk mästare. Andreas Johannessen var en annan som blev norsk mästare. Han vann €400 Turbo-eventet där 531 spelare kom till start.

När det var dags för €800 Main Event att börja så hälsade NM:s grundare Frode Fagerli och Sigurd Eskeland, president i norska pokerförbundet, spelarna välkomna.

Frode Fagerli och Sigurd Eskeland. Foto: Tomas Stacha.

Första startdagen lockade 232 spelare och ett jättefält väntades till dag 1B. Hela 692 var då förregistrerade och 1000-gränsen var slagen. Spänningen var stor om förra årets rekordsiffra på 1254 spelare också skulle sprängas efter alla deltagarrekorden tidigare under årets NM. Till slut fick man se en liten nedgång till 1168 spelare. Dock ändå en fantastisk siffra!

Norsk mästare i huvudeventet blev till slut Thomas Syversen. På hans tionde NM fick han till slut sin efterlängtade titel. För förstaplatsen fick han även 140 330 euro.

Thomas Syversen norsk mästare 2019. Foto: Tomas Stacha.

Svepof Magazine och Svenska Pokerförbundet gratulerar alla nya mästare i vårt grannland!

Man spelade även en minnesturnering för att hedra Thor Hansen samt att man valde in ytterligare en i norsk pokers Hall of Fame. Mer om detta inom kort i separata artiklar.