Tangerat rekord i Main Event

Svenska Pokerförbundets live-SM har börjat bra. Rekord i de båda inledande eventen, Sviten och mörkpokern, som lockade 113 respektive 57 spelare. När latereg stängdes under dag 1B i Main Event så blev det dessvärre inget nytt rekord. Däremot tangerades förra årets fina rekordsiffra på 288 spelare.

Värt att nämna är att den nya spellagen gjort villkoren sämre för den svenska klubbscenen och två stockholmsklubbar som skickat många spelare de sista åren stängt ner. Bara detta gör att siffran på 288 spelare även detta år, trots att vi spelar utomlands, gör det extra bra!

Vi hoppas även att detta ger alla pokerintresserade runt om i Sverige en tankeställare om att ett medlemskap i Svenska Pokerförbundet är viktigt. Desto fler vi är, desto starkare blir förbundet i kampen om bättre pokervillkor i Sverige. Så är du inte medlem så bli det här.

119 spelare är kvar i Main Event och Kevin Cederberg är chipleader. Han förvaltade startstacken på 30 000 bäst av alla och fick ihop 237 100. Strax bakom ligger Petter Sundin med 221 000 och på tredje plats efter startdagarna är Johan Bergman med 192 600.

En hel del kända namn är kvar som Johan Creutz (149 400), Nicklas Kley (118 800), Pontus Magnusson, Lars Kjestrup (92 400), Mattias Andersson (91 900), Mikael ”Greenbay” Grönvik (75 900) och inte minst den regerande main-mästaren Milo Zand (66 300) bland många andra. För den totala chipcounten så hänvisar vi till Seat Open. Där finns även bordslottningen inför dagens spel.

Spelet fortsätter klockan 12.00 lokal tid och liverapporteringen finns även den på Seat Open.