Intervju med Jerry Ödeen

Intervju med Jerry Ödeen. Han berättar om hans resa till finalbordet på WPT Barcelona, hur han ser på pokerns framtid och vilka event i Online-SM han siktar in sig på att spela.

Hej Jerry!

För det första så vill jag gratulera dig till den imponerande femteplatsen i WPT Barcelonas Main Event! Hur kändes det att ta sig till finalbord i en så stor och anrik turnering?

 • Tack! Spännande såklart, var ju mitt överlägset största finalbord. Man har ju sett en del WPT:s på TV när man var yngre, så det ger ju lite extra feeling till turren. Man får ju inte chansen att spela så många i Europa tyvärr.

Turneringen bestod av ett jättefält av hela 1227 inköp. Var det några avgörande nyckelhänder som banade vägen fram till finalbordet?

 • Jag spelade dag 1 online på partypoker och det började riktigt bra. Hade efter bara 3-4 nivåer 100k (30k start) i stacken. Tog mig vidare till dag 2 med dryga 90k, men sen när det bar av till Barcelona och andra dagens spel, så var det på ett sätt en ganska tråkig turnering. Inga roliga händer utan jag fick egentligen bara vinna ”all-insen” och småpotter där emellan. Så inga spännande bluffar eller hjältesyner att bjuda på.


Jerry från WPT Barcelona där han blev 5:a.

Du vann 160 000 euro, en miljonvinst med svenska kronor mätt, och så stora summor skapar intresse. Du har även ett gäng fina cashar sedan innan. Unnar du dig något för pengarna du inte återinvesterar i pokern?

 • Tog mindre än 24 timmar innan tjejen drog med mig ut för en shoppingtur, så det var den vinsten… Nej, men skämt åsido, så är det ju så att det är alltid en mycket större summa på pappret än det som faktiskt hamnar i plånboken. Har aldrig ens i närheten av 100 % i mig själv.

Du är för många pokerintresserade ett välkänt namn online där du kallar dig ”perrymejsen”. Att ”perry” rimmar på Jerry är ju en liknelse, men hur kom du på detta nickname?

 • Haha den frågan dyker upp lite då och då. Det är faktiskt min mamma som döpt mig. Hon brukade kalla mig för “Jerry, Perrymejsen” när jag var liten (och än i dag). Perry Mason var någon detektiv på TV förr i tiden tror jag.

Vilket är roligast. Att spela live eller online?

 • Båda har sin charm såklart, men måste jag välja blir det online.

Du har även en del framgångar inom PLO. Vilken pokergren tycker du är roligast?

 • Får svara lika tråkigt här, båda har sin charm. Texas är kul för att jag är så “bra” på det. PLO är kul för att eftersom jag inte är så bra på det så finns det inte så mycket som är standardiserat för mig. Medan i Texas så är 90 % av alla beslut gjorda av autopiloten.

I sommar är det 50-års jubileum för Poker-VM (WSOP) i Las Vegas. Har du tänkt åka över och spela?

 • Är 50/50 just nu. Alltid varit sugen på att köra ett helt WSOP och spela allt jag tycker är kul. Samtidigt så har jag inte samma driv längre, tycker inte att det är lika roligt. Och jag har missat så mycket svensk sommar de senaste åren att jag är rätt sugen på att stanna hemma också. För att summera, bestämmer jag mig för att åka så blir det nog en långkörare istället för 2 veckor över main som jag brukar.

Hur ser du på pokerns framtid? På vilket sätt tror du spelare, oavsett nivå, kan göra pokern mer intressant igen?

 • Jag tycker det största problemet är att vi inte “glorifierar” pokern längre. Det är ingen big deal om någon vinner exempelvis ett WSOP-armband längre. Proffs är för rationella och det är för att använda Negreanus ord “inte tufft” att bli glad över sina framgångar. Det enda proffs vill framhålla är sin jävla winrate och inte det emotionella i att vinna en turnering. Och det är verkligen skadligt för pokern.

Han fortsätter:

 • Så det folk måste inse, vilket vissa gör såklart, är att det är okej att fira när du vinner en viktig all-in. Det som inte är okej är att trycka upp det i ansiktet på din motståndare. Det som gör mig mest glad i poker är när någon vinner en turnering och de visar hur mycket det betyder för dem, inte bara pengarna utan även titeln.


Jerry under live-SM på Malta 2016.

Har du något tips till våra läsare hur man blir en framgångsrik pokerspelare?

 • Videor är alltid bra. Coaching är alltid värt det när det kommer från rätt person och du vet att du vill satsa. För det handlar om det, precis som i allt annat, det går inte gå in på en halvhjärtad nivå.

Sist men inte minst. Online-SM har precis startat på partypoker. Är det någon disciplin som du inte vill missa?

 • Om jag grindar den dagen det spelas lär jag spela de flesta eventen. Som vanligt så är Main alltid roligt. Men om jag ska nämna en till får det bli PLO8, riktigt skoj spel som fler borde prova.

Vi tackar Jerry för att han tog sig tid för intervjun och önskar honom lycka till med sitt framtida spelande. Vem vet, vi får kanske återkomma med en segerintervju under SM.

Lämna ett svar