Intervju med Lisa_swe som vann PLO-eventet

Hej Lisa_swe!

Jag får gratulera till segern i PLO-SM Online! Det var inte din första titel i Online-SM. Hur känns det att återigen bli svensk mästare?

 • Tack! Det känns kanon, vinstpengar försvinner men titlarna har man alltid kvar.

Innan vi återgår till SM-segern. Kan du berätta lite om vem som döljer sig bakom nicket ”Lisa_swe” på partypoker?

 • Jag heter Pontus Dargren, är 32 år och bor i Stockholm. Jag började spela poker typ 2004 och valde att satsa lite mer på det 2012 då jag också flyttade till Malta. Nu är jag tillbaka i Stockholm igen och utöver pokerspel blir det mycket innebandy.

Varför föll valet på flicknamn när du valde nick med tanke på du är kille?

 • För att inducera dumma bluffar och lösa syner från gubbiga gubbar och grabbiga grabbar, det fungerade ofta för 10 år sedan.

Du vann även PLO Hi/Lo i Online-SM 2017. Så du har en hel del SM-rutin. Var där några avgörande nyckelhänder som du minns som banade vägen fram till segern?

 • Nu skulle jag behövt handhistoriken framför mig, men ska försöka berätta det jag minns. Jag tappade marker i början och var tidigt all in med AAxx två gånger och höll båda, sedan rullade det på bra och jag skaffade en bra stack och låg kanske topp 5 och fick in en ”wrappis” mot en som var större och hade set, den flippen fick jag vinna och efter det var det en hyfsat stabil resa fram till finalbordet.

När kände du att du tar hem turneringen?

 • Det är ju omaha så man kan aldrig känna sig särskilt säker men en bit in på finalbordet kände jag att jag nog har en riktigt bra chans men egentligen var det först en bit in heads-up som jag verkligen kände att det var min turre.

Du är en rutinerad spelare med flera fina resultat även live inom både Texas Hold’em, PLO och Sviten, där du i sistnämnda b.la. blev tvåa på live-SM i Tallinn förra året. Vilken pokergren är roligast?

 • Turneringar i Texas Holdem live får jag nog svara även om Sviten är en ny favorit. 5-Korts PLO hade jag kunnat svara om jag visste hur man vinner i det.

Vilket är roligast. Att spela live eller online?

 • Enkelt, Live!

Har du tänkt spela fler SM-event i årets Online-SM? I så fall vilka/vilket ser du mest fram emot?

 • Ja, jag spelar nog nästan alla, definitivt Main event. Tror tyvärr att jag kommer missa chansen att försvara HI/Lo titeln.

Du har spelat poker i många år. Om du tänker tillbaka på karriären. Vad är ditt bästa pokerminne?

 • Mitt bästa minne är nog när jag kom till finalbord i Battle of Malta 2014 (blev 7:a av 1447 startande, reds. anm.). Jag var fortfarande rätt så grön som livespelare då och kände av spänningen och pulsen hela turneringen. Jag vann också en av de härligaste potterna någonsin i slutet på dag 2 när jag ställde all in med 88 mot en som höjt varpå han synade, slängde upp QQ och började jubla som en galning. Jag satt tyst tills dealern la upp en 8:a på rivern, det är nog ända gången jag skrikit rakt ut vid pokerbordet.

Med tanke på vinsten i PLO:n så vann du ett säte till live-SM senare i år. Är det några andra turneringar du ser fram emot att spela där?

 • Ja, Main Event och Sviten.

Är det något du vill tillägga?

 • Alla som gillar att ha kul, KOM TILL SM I TALLIN!

Stort tack till Pontus som tog sig tid till intervjun. Vi önskar honom lycka i de kommande SM-turneringarna både online och live!

Imorgon onsdag kl. 19.00 spelas $55 PLO8-eventet. partypoker har kryddat prispotten i samtliga event med ett säte till live-SM i Tallinn. Så vinner du detta event får du ett säte till PLO:n i Tallinn. Med samma starttid så spelas nästa garantikval med två inköp till main garanterade.

Resterande SM-turneringar:
On 1/5 – PLO8 $55
Fr 3/5 – 6max $55
Sö 5/5 – Main Event $109

Hjälp gärna till att sprida de återstående SM-eventen till vänner och bekanta så vi får till så bra startfält och prispotter som möjligt. Samtliga börjar kl. 19.00 med två timmars latereg.

Vill man kvala in sig billigare så spelas deras dagliga MTT feeders med satelliter till alla inköpsnivåer dygnet runt alla dagar i veckan. Vid vinst kan man registrera sig till SM-eventen.

Läs även:
Lisa_swe svensk mästare i PLO Online 2019

Lämna ett svar